Že od nekdaj smo sedaj v našemu gospodinjstvu uporabljali sončnično olje, ali pa kakšno drugo rastlinsko olje. Tako pa nam je to vedno čisto zadostovalo za pripravo hrane, vendar pa nam je nekaj mesecev nazaj, prijatelj, oziroma sosed predlagal, da preizkusimo oljčno olje. To pa zato, ker lahko da oljčno olje hrani povsem drug okus, saj bo hrano obogatilo z svežino in pa priokusom po oljkah.
No tako pa smo ga takrat res preizkusili, kjer pa smo bili nato z okusom, ki ga je hrana tedaj imela, res pozitivno presenečeni. Tako pa smo se nato tudi odločili, da bomo probali najti najboljše in najbolj kvalitetno olivno olje. Tukaj pa smo nato našli ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre. O temu olju pa smo slišali ogromno pozitivnih reči, tako da smo se nato res odločili, da ga bomo kupili, da vidimo, če je ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre res tako dobro, kot se govori.
No ko pa smo ga kupil in preizkusili, pa smo bili resnično presenečeni nad tem oljem. Naša hrana je tako dobila res zelo bogat priokus po oljkah, kar pa je hrano zelo popestrilo z svežino, ki jo dajejo oljke. Prav tako pa je bilo ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre, ekstra deviško, kar pa je pomenilo, da je to najbolj zdravo olje, ki ga lahko uporabljamo v kulinariki. To pa zato, ker to pomeni, da je ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre del prvega stiskanja oljk, kar pa pomeni, da se temu olju ne dodaja nobenih umetnih snovi in kemikalij, tako da je to čisto naravno. To pa je mogoče zaradi tega, ker se ob prvemu stiskanju oljk, lahko izčrpa tisti najbolj bogat okus, ki ga nudijo oljke.
No tako pa je to olje postalo sedaj naše prvo olje izbire pri kulinariki in ga ne nameravamo zamenjati.