Lanterne – funkcionalne svetilke, ki lepšajo ambiente in zunanje prostore

Verjetno si ne zmorete zamisliti, kako bi preživljali večere ter noči, če na voljo ne bi imeli umetne svetlobe. V resnici na takšno situacijo niti ne pomislite kaj dostikrat. Navadno nanjo pomislimo le tedaj, kadar nenadoma zmanjka električne energije. Kaj hitro pa na to ponovno pozabimo, ko se električna energija vrne.

Kljub temu pa imamo doma praviloma vedno pri roki pripomočke, če bi se seveda slučajno pripetilo, da bi nam zmanjkalo elektrike. V tem primeru lahko odlično koristjo različne svetilke, med njimi tudi lanterne Te so še toliko bolj dobrodošle, ker niso samo izjemno funkcionalne, temveč pogosto tudi izjemno prijetnega ali privlačnega izgleda.

Lanterne – funkcionalne svetilke, ki lepšajo ambiente in zunanje prostore

 

Večinoma se lanterneuporabljajo zunaj na prostem

Izbira lanterneni tako preprosta, kot si morda mislite. Na trgu oziroma v specializiranih prodajalnah s svetili je namreč na voljo izjemno veliko različnih tipov latern. Nekatere laterne so videti kot iz pravljice, spet druge so nekoliko bolj okorne ter precej večje. Med seboj pa se razlikujejo tudi glede na barvo.

Zelo prisrčno na primer na okolico delujejo majhne lanterne, ki so belo obarvane. Znotraj njih lahko postavite LED svetilko. Notranji prostor laterne je lahko namenjen tudi za postavitev svečke – klasične ali pa takšne, ki izjemno prijetno diši.

Seveda so laterne predvsem dobrodošle za zunanje prostore. Še posebej dobro nam lahko koristijo v poletnih večerih, ko zunaj na prostem kramljamo s prijatelji. Ob njih se nam zdi topleje, prijetneje in seveda precej bolj domače.

 

Lanternav dnevni sobi ali spalnici

Glede na vaš slog, ki ga uporabljate v svojem domu oziroma stanovanju, pa lahko laterne brez težav nameščate tudi v notranje prostore. V notranjih sobah nam takšna sredstva velikokrat koristijo bolj za okras kot za kaj drugega. Kljub temu pa lahko, ko zmanjka elektrike, lanternetudi znotraj doma uporabimo kot koristen pripomoček za ustvarjanje umetne svetlobe.